keskiviikko 23. helmikuuta 2011

paratiisi

Ciao!

Italiassa sielu lepää ja leijonat bailaa. Sisäisen tasapainon löytäminen ja hiljentyminen valkoisen kullan palvomiseen hiljensi meidät irtautumaan internet maailmasta. Yksinkertainen elämisen rytmi ja paikallisten ihmisten iloinen ja välitön suhtautuminen arkipäiväiseen elämään avarsi ymmärtämään omien arkihuoliemme mitättömyyden.
Ohessa ensimmäinen osa matkastamme päivältä jolloin satoi lunta. Viteoo riittäisi viikoiksi, mutta pistimme teidän silmille Johanneksen unenpöpperössä viimeisenä iltana kasaaman sielunmessun.

LISÄÄ ON TULOSSA!!

ps. leijonat aloittaa vaelluksen kohti Tanskan hippislummeja. Tarkoituksenamme on syväluodata paikalliseen kulttuuriin ainakin valokuvien voimin.

 Paratiisi Part 1

-J&J&R

tiistai 8. helmikuuta 2011

HYVIN SYÖNEITÄ SILAKOITA BUDAPESTISSA

Budabestiin on ennusteltu kesäisiä lämpötiloja ja aurinkoa. Hetkessä eläminen ja turhien asioiden murehtiminen on toisinaan vaikeaa. Koko konkkaronkka ollaan tultu kädet ristissä laskemaan putikkaa ja säätiedotteet lupaa vaan aurinkoa. No eipä ole ollut näin paljon aurinkoa hetkeen.



Huh! Huonekorkeutta. Johannes aka Ippe meidän euroopan las vegasin, budapestin oppaamme olohuoneessa seinät hivuttautuvat vaivaisen 450 euron yhteisvuokralla lähemmäs neljää metriä. Heti rappukäytävään päästyämme, tai oikeastaan keskustan alueelle tultuamme uuden ja vanhan vastakkain asettelu on ensimmäinen havaintomme kauniissa iltavalaistuksessa lepäävän tonavan rannoilta. No, lattiasta kattoon koristeltu rappukäytävä on jo vaikuttava ensivaikutelma vanhan suurvallan kauniista arkkitehtuurista. Samanaikaisesti murenevat seinät kertovat kansan kamppailusta jo historiaan unohtuvan suurvallan perintö mukanaan. Riku pisti just Jätkä Jätkiä soimaan,  "Flygareita", kuunneltiin tänää autossa matkalla ja yritin kuvailla musiikkivideoo tähän kappaleeseen, joten katotaan jos saatte sellasen kasvoillenne ennen pitkää. Matti antaa palan kaipuutaan kauniisti miettien sitä parvekeella tehden itsensä helposti samaistuttavaksi. FLYGAREITA














Kolme leijonaa matkaa jälleen itään.

Innsbruckin pölyiset kadut on taas karisteltu hetkeksi historiaan. Ajelemme kohti Saksan rajaa ja taas pysäytys virkavallan puolesta on odotettavissa. Bayerin alue on erittäin natsimeinigillä varustettu poliisivaltio, jossa rekisterikilpemme ja karvaiset naamat herättää kyybeleiden huomion. Toisen pysäytyksen jälkeen totesimme Seppo Rädyn kauniit sanat jälleen kerran enemmän kuin todeksi. Saksa se vaan on paska maa. 


Kuunnellaan Reinoa ja saavutaan just Saksan ja Itävallan rajalle. Saksan puolelle selvittiin tällä kertaa ilman pysäytyksiä ja saa nähdä jatkuuko kulku ilman stoppia nytkin. Go EU!

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

lauantai 5. helmikuuta 2011

Flachauwinkl

AVK.


Absolut Parkin alapäästä löytyy muheva mini, kiipeilyseinät ym. kilkkeet jees maisemilla.

Video kertoo vähemmän ku kaks kuvaa jos sitäkään.

Riku, Jussi & Joha @Flachauwinkl

Efektimiehellä on näppinsä pelissä

tiistai 1. helmikuuta 2011

Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee!

Aamu aukeni usvaisena Innsjoen ylittävän sillan mukaan nimetyn kaupunki lokeron esikaupunki lokeron perhe lokeron yläkerrasta. Kasasimme edellisyönä matkustajan nälkään syömiemme italialais herkkujen paahvilaatikot kasalle ja pakkauduimme kansanautoomme määränpäänä auringon aamuinen koti, itä.
Heti automme kotimaan betonimuurisen rajan ylitettyämme saimme tuntea lainkouran, kun eteemme kurvasi jouluvalo-BMW ja näimme poliisisedän heiluttavan punaista "stop"-lätkäänsä sähköllä aukeavasta ikkunastaan. Ystävälliset virkavallan edustajat pyysivät passimme tarkasteluun ja kyselivät kiinnostuneina minne matkamme vie. Hetken kuluttua he palasivat ja ojensivat passimme toivottaen turvallista matkaa.  "very much thank you" totesi "Rovanimen Tommi Mäkinen" rullatessaan Venton ikkunaa kiinni. Volkkari lähti levikkeeltä kytkin jyristäen jatkamaan matkaansa miehistönsä yhä miettiessä syytä pysätykseensä.

"liekkö poiliiseja kiinostanut karismaattinen ulkonäkö & waldo, vai suomen reggarit"
Spekulointi poliisisetien motiivista hälveni taustailla soivan musiikin mukana usvan lailla nosevan auringon tieltä, mutta epätiotoisuus laski harmaan huntunsa Etelä-Bayerin ylle. 
(**spoiler alert**) Kaikelle on kuitenkin syynsä ja empiirisen tutkimuksemme päätelmät tullaan julkaisemaan seuraavassa osassa.


-J